Fagnettverk og faggrupper i DigiViken

Programstyret, programkontoret og faggruppene var samlet til en felles dag på Kunnskapssenteret i Sandvika 12.06.23. (På grunn av togtrøbbel, var det flere som ble forhindret fra å komme)
Fagnettverk er et virkemiddel for å hente ut og dele kompetansen hos medlemmene. Fagpersoner kan finne et fagmiljø, og at den samlede kompetansen i gruppene kan gi oss gode råd for utviklingen av fellesskapet. I fagnettverket kan alle være medlemmer. Jobber du hos en av DigiViken sine partnere (51 kommuner + fylkeskommunen), og ikke har tilgang til fagnettverket i teams, så ta kontakt med tone@digiviken.no.
I tillegg har DigiViken etablert faggrupper som består av noen utvalgte personer som jobber tettere med sekretariatet. Det er besluttet at vi skal speile den strukturen vi finner igjen i KS. Dette samsvarer også med hvordan de andre diginettverkene i Norge organiserer dette. Det betyr at vi ønsker å etablere seks faggrupper i DigiViken. Nye grupper kan komme til etter hvert.
DigiViken har representanter inn i alle KS’ fagråd og fag- og prioriteringsutvalg. Dette er svært viktig for det arbeidet DigiViken skal gjøre, og på denne måten sikrer vi innspillene begge veier om hva som er viktig «her og nå» og i tiden framover.
I arbeidet med å etablere fagnettverkene, vil det være helt nødvendig å etablere en mindre gruppe innenfor hvert fagnettverk som har et særskilt ansvar for å planlegge aktivitetene i fagnettverkene, samt være pådrivere for framdriften.
Fagnettverk:
- Ingen begrensninger på antall deltakere
- Ønsker du å bli medlem? Send mail til tone@digiviken.no
Regional faggruppe:
- Regional faggruppe består av 4-7 personer.
- Deltakerne i KS’ fag- og prioriteringsutvalg for samme fagområde har automatisk plass
- Øvrige deltakere fra andre kommuner
- Deltakerne kommer fra ulike kommuner (ikke flere fra samme kommune)
- Deltakerne velges inn på årsmøtet i DigiViken
- Deltakerne sitter i 2 år ad gangen, kan gjenvelges
- Gruppen velger sin leder for ett år, kan gjenvelges
- 3 møter pr semester som minimum, kan også ha oftere
Digiviken speiler KS sin samhandling og samstyringsstruktur:
E-helse
Det er mye aktivitet og informasjonsutveksling innen e-helseområdet i Viken fra før. Målet for DigiViken må i første omgang være å skape en oversikt over disse aktivitetene på tvers av eksisterende nettverk. Da kan vi på sikt koordinere kreftene og spre god praksis på tvers av nettverkene og helseforetakene.
Les merInformasjonssikkerhet og personvern
DigiViken ønsker å bidra til å løfte den samlede regionale kompetansen innenfor informasjonssikkerhet og personvern.
Les merOppvekst
Digitalisering skaper nye muligheter og utfordringer. Dersom mulighetene nye teknologier gir blir godt utnyttet og blir godt brukt i organisering og gjennomføring av opplæringen, vil barn og unge få muligheten til å tilegne seg kunnskap og skape ved hjelp av teknologi og digitalt innhold. Det kan bidra til motivasjon, engasjement og variasjon i opplæringen. Tilgang til et rikt mangfold av innovative læremiddel, læringsressurser og verktøy er viktig for å få til dette. Samtidig er det viktig at infrastrukturen rundt disse digitale ressursene fungerer godt og trygt slik at den ikke oppleves som et hinder for arbeidsprosessene til elever og lærere.
Les merSosial, velferd og kultur
DigiViken skal understøtte mandatet til Fag- og prioriteringsutvalget som KS etablerer for sosial- og velferdsområdet. Dette er under utarbeidelse parallelt med at vi etablerer faggruppen og -nettverket.
Les merTeknisk
Til tross for at forutsetningene i kommunene varierer, skal alle kommuner skal løse de samme lovpålagte oppgavene og interagere med de samme sektorene og aktørene. Faggruppen og -nettverket skal bidra til dette.
Les merVirksomhetsarkitektur
Virksomhetsarkitektur beskriver hvordan en virksomhet er organisert, hvordan arbeidsprosesser er satt sammen og hvordan IT-løsninger utnyttes.
Les mer